Akçeşme İlkokulu

Yenigün Mahallesi, Güldeste CAD. No 8, Yenişehir BURSA
Vizyon
Milli Eğitim Bakanlığı´ nın hedef ve stratejilerine uygun olarak; İlköğretim düzeyinde ortak bir genel kültür çerçevesinde öğrenci merkezli eğitim ve öğretimi benimseyen teknolojinin sağladığı olanaklardan azami ölçüde yararlanan bireyler yetiştirmek. Toplam Kalite Yönetimini dikkate alan performans ölçümünü ön planda tutan model geliştirmek. Kaynak kullanımında etkinlik ve verimliliği sağlayan tüm sorunlarını dile getiren bireyler yetiştiren öncü ve örnek bir kurum olmak.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda;Milli Eğitimin ilkelerine uygun olarak eğitim öğretimi gerçekleştirmek,gelişen teknolojiyi yakından izlemek ve proğramlara yansımasını sağlamak. Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak,onların bilgili,becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara yirmi birinci yüzyılın gereksinimlerine cevap verecek becerileri kazanmış bireyler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :Tam Gün Eğitim
Doğal Gaz
Okulumuza dolmuş ve taksiyle şehir merkezinden ulaşım sağlanabilmektedir.
Öğrencilerimizinden bazıları özel servisler ile okulumuza gelmektedirler.
Merkezde
YAKAN TOP, FUTBOL, STREETBALL, VOLEYBOL, BASKETBOL.
Proje Çalışmaları
Atık Kağıt Toplama, Mavi Kapak Toplama, Kompost Gübre Üretme, Kan Bağışı projeleri yürütülmektedir.
E twinning, Erasmus
Diğer Hususlar
Okulumuz Yeni Binası ve B Blok Binasıyla birlikte eğitim öğretime devam etmektedir.