BURSA / YENİŞEHİR - Akçeşme İlkokulu

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Uzman Daveti etkinlikleri adına İnegöl Çocuk Edebiyatı Atölyesi yazarlarını ağırlayacağız. Etkinliklerimiz 16 Ocak 2024 Salı günü saat 11.00 - 15.30 arasında okulumuz Ana Sınıflarında ve Konferans Salonumuzda gerçekleştirilecektir.

Ara

11 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 10.30'da okulumuz Konferans Salonunda 3A, 3B, 3C, 3D, 3E sınıf velilerimize yönelik Rehber Öğretmenimiz Fatih ERDEN tarafından seminer verilecektir. Velilerimizi bekleriz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Lösemi Haftası ( 2 - 8 Kasım )

Ekm

Akçeşme İlkokulu Okul Aile Birliği Toplantımızı 30 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 18.30 'da okulumuz Konferans Salonumuzda ekteki gündem maddeleriyle gerçekleştireceğiz. Tüm velilerimizin katılımı bizi onurlandıracaktır.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesinden ortaöğretime kadar çocuklarımızın geleceğe güvenle adım atmaları, fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden gelişimlerinin en iyi şekilde sağlanması için ''Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı'' başlatılmıştır.

Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin/kooperatif, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde öğrencilerimize servis edilen yiyeceklerin, öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine ve öğrenme süreçlerinde etkisi olduğu bilinmektedir. Bu kapsamda okul ve kurumlarda, gıda güvenliği ile yeterli ve dengeli beslenme konularında farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir.

Okul çağı, büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu süreçtir. Bu dönem çocuklarına kazandırılacak doğru beslenme alışkanlıkları ömür boyu sağlıklı yaşamı destekleyecektir. Bu süreçte velilerimizin de bu konuda bilgilendirilmesi çocukların dengeli ve sağlıklı büyümeleri açısından önem arz etmektedir.

Bu bağlamda velilerimizin bilinçlendirilmesi adına afişler hazırlanmış, siz değerli velilerimizin faydasına sunulmuştur.